Täna vaatame paljude soovil jällegi praktilisi võtteid, mida saad ise julgesti järele proovida. Kindlasti tead juba neist osasid, kuid loodetavasti leiad ka midagi uut või vähemalt tuletad oma teadmisi meelde, et vigu vältida.

1. Ära kunagi vaata peeglisse liiga lähedalt, kui kulmumeiki teed

Copyright Getty Images.

Paljud tüdrukud teevad selle vea, et vaatavad liiga lähedalt peeglisse, kui oma kulme meigivad. See toob sageli kaasa ebaloomuliku tulemuse, sest teised näevad su kulme sinust oluliselt erinevamalt suuremalt kauguselt. Kui kulmumeiki teed, siis hoia oma nägu peeglist vähemalt 30-40 sm kaugusel. Lähemale liigu alles siis, kui annad juba praktiliselt valmis kulmumeigile viimast lihvi. 

2. Kasuta kumukaare ülaosas veidi tumedamat värvi

Copyright Getty Images.

Kui värvid oma kulme, siis on soovitatav kasutada nende kaare ülaosas veidi tumedamat värvi. Nii paistavad kulmukaared kõrgemad ja kulmukuju jääb lihtsalt ilusam. Proovi julgelt erinevaid toone, aga loomulikult väldi liiga suurt erinevust kulmuäärte ja kaare ülaosa värvitoonide vahel.

3. Hõõru oma kulmudesse riitsinusõli

Copyright Getty Images.

Mine looduspoodi või apteeki ja osta endale julgelt pudel riitsinusõli (kastroolõli). Leia mõni tühi ripsmetušši tuub ja vala riitsinusõli pudelist väiksema lehtri abil selle sisse. Nüüd saad seda kasutada oma kulmude ja ripsmete peal nagu tavalist värvi. Tee seda regulaarselt ja su kulmud paistavad välja palju säravamad ja tervemad. 

4. Kasuta enne kulmude kitkumist kulmudel sooja käterätikut

Copyright Getty Images.

Teatavasti muudab soojus poorid tunduvalt lõdvemaks. Selleks, et kulmude kitkumine kulgeks lihtsamini ja valutult, hoia enne kitkumist kulmudel sooja käterätikut. Samuti on mitmed kulmuprofid surunud peale kitkumist kulmudele jääkoti (või niiske külma käterätiku). See omakorda rahustab kulmunahka ja poorid sulguvad kiiremini.

5. Kasuta alati veidi kulmumarkerit

Copyright Getty Images.

Mõõdukas kulmumarkeri kasutamine muudab kulmumeigi tunduvalt märgatavamaks ja kulmujoone kontrastsemaks. Selleks tõmba kulmumarkeriga kulmukaare alla joon ja sulanda see sõrmega naha sisse. Ära unusta kasutada veidi kulmumarkerit ka siis, kui teed igapäevast meiki. Tulemuste erinevus on seda väärt.

6. Kasuta kulmudel veidi lauvärvi

Copyright Getty Images.

Jah, ka see soovitus võib tunduda veidi ebatavaline, kuid see toimib. Kasta lauvärvi pintsel vette ja võta sellele pisut tumedamat (ja pigem pruunika tooniga) lauvärvi ja harja see oma kulmudesse. Kui teed seda õigesti, on tulemus loomulik ja su kulmud tulevad palju paremini esile. 

7. Värvi kulme veidi enne kitkumist

Copyright Getty Images.

Selleks, et saavutaksid paremini kulmukuju, milleni soovid jõuda, kanna enne kitkumist kulmudesse veidi värvi. Seda saad teha kõige paremini pehme kulmupliiatsiga. Nii on sul olemas kuju ja piirjooned, mille ümbert on lihtsam sellesse sobimatud kulmukarvad eemaldada.

8. Ole õige kulmuvärvi valimisel tähelepanelik

Copyright Getty Images.

Nagu meie inspiratsiooni osa mitmest postitusest lugeda võid, on õige kulmuvärvi valimine väga oluline, et saavutada loomulik tulemus. Rusikareegliks on see, et brünettidel tuleb kasutada üks kuni kaks tooni juustevärvist heledamat kulmuvärvi. Heleblondidele sobivad kuldsed toonid ja tumeblondidele hallikaspruunid toonid. 

9. Haara lusikas, et kulme lihtsamini värvida

Copyright Getty Images.

Kui sul on kiiresti vaja oma kulmud korrektselt värvitud saada, siis haara lusikas ja kata sellega oma silm, mille kohal asuvat kulmu värvid. Nii saad kasutada kulmupliiatsit või -puudrit palju julgemini ja väldid seda, et see rikuks ära sinu olemasoleva meigi. Teatavasti tasub kulmude meikimine jätta üldsise meigi tegemises üheks viimastest protseduuridest.

10. Kui sul on laiem nina, siis vii kulmude keskosa sellele lähemale

Copyright Getty Images.

Laiema ninaga tüdrukute nina tundub tunduvalt kitsam ja peenem, kui kulmude keskosa sellele lähemalt tuua. Loomulikult ole sellega ettevaatlik ja tee seda samm-haaval. Õige kauguse leiad rahulikult kodus kulmude siseosa värviga mõõdukat rõhutamist proovides.