Mida on oluline teada, kui hakkad oma kulme kitkuma. Nagu oleme juba rääkinud, on seda vahel ise otsast lõpuni riskantne teha ja väga sageli tasub pigem proffide abi otsida. Samas vahel on seda ikkagi vaja ja siin ongi mõnded näpunäited, mida tasub silmas pidada, kui hakkad oma kulme kitkuma. 

1. Õige alguspunkti valimine on kriitilise tähtsusega

Copyright Aimee Levy.

Võta pinsetid ja aseta need täiesti vertikaalselt nina kõrvale, nii et nende avanev osa oleks suunatud allapoole. Suru need kergelt oma nina välimise külje vastu. See punkt, kus pinsetid kulmukaare siseosaga lõikuvad ongi õigeks kulmude alguspunktiks. Tavaliselt on see ka umbes 2,5 sentimeetri kõrgusel sinu silma sisemisest nurgast.Kasuta seejärel silmapliiatsit, et ära märgistada kulmu kuju. Tõmba selleks lihtsalt väike vertikaalne joon, mis tähistabki kulmu algust. Tee sama teise näopoolega ja veendu, et kaugus ninajuurest oleks võrdne. Ja nüüd ei jäägi üle muud, kui kitkuda ära karvad, mis jäävad nende joonte vahele. 

2. Määra ära kulmude lõpp-punktid

Copyright Aimee Levy.

Sarnaselt kulmude sisemistele alguspunktidele on kriitilise tähtsusega ka kulmude lõpp-punktide korrektne ära-märkimine. Vastasel juhul muutub kitkumine lihtsalt loominguliseks riskiks, mille tagajärjel jäävad kulmud erineva kujuga. Võta pinsetid ja aseta need nüüd diagonaalslet nina sõõrme kõrvalt 45 kraadise nurga all kulmu välimise otsa suunas. Kindlasti ära tee kulme pikemaks või lühemaks, kui punkt, milles pinsettide ots kulmuga lõikub. Sarnaselt kulmude siseosaga, märgista silmapliiatsiga ära see punkt, millest väljapool asuvad karvad tuleb ära kitkuda ning siis teegi seda.

3. Otsusta ära, milline peab olema sinu kulmude paksus

Copyright Aimee Levy.

Õige kulmupaksuse ära määramiseks alusta sellest, et leiad piiri kulmus, kus selle paksus on kõige suurem. Tõmba selle piiri alla joon seestpoolt väljapoole. Loomulikult tuleb siinkohal arvesse võtta seda, milline on sinu kulmude loomulik kuju ja kaar. Sellest saad lugeda mitmes meie inspiratsiooni osa loos. Erinevad kulmupforid on reeglina ühel meelel selles, et kulmude vertikaalne läbimõõt peaks jääma 7 ja 15 millimeetri vahele. Kulmu alaosa kitkumine on vähem riskantne kui ülaosa kitkumine, Samuti on seal kaar väiksem. Alusta üksikute karvade kitkumisest ja ole ettevaatlik, sest karvu eemaldada on alati lihtsam kui neid kulmupikenduste näol lisada.

4. Kulmukaare loomine

Copyright Aimee Levy.

Esiteks, ära lunusta, et kulmukaare loomine on kunst ja iluteenuste suurvorm, millega ei tasu ise kohe tegelma hakata. Kindalsti otsi profi abi. Kui soovid aga oma kulme värskendada, või oled lihtsalt avatud veidi riskantsematele eksperimentidele, siis alusta sellest, et paned paika oma kulmukaare tipu. Üheks võtteks selle punkti leidmisel on järgmine lähenemine: vaata otse peeglisse ja aseta pinsetid kulmule nii, et need asuksid vertikaalse sirgena silmaläätse välimisest piirist otse üles kulmuni.

 

Märgista see punkt ära. Sellest punktist sissepoole jääva kulmu ülaosa määramiseks võib tõmmata sirge joone kulmu siseosa tippu ja eemaldada ülespoole jäävad karvad. Seejärel saab sama teha kulmu välimise küljega, aga nagu öeldud, ole ettevaatlik, kui seda ise teed.