Ilmselt on meie hulgas väga vähe neid, kes tunnevad suurt rõõmu vananemisest. Täna kordamegi üle, mida saad kohe teha, et su näonahk võimalikult nooruslik välja näeks. Nii nagu alati, on need soovitused praktilised, järele proovitud ja konkreetsed.

 

1. Jäta suitsetamine maha

Ükskõik, kuidas sa ei üritaks seda endale ära põhjendada, on aktiivne suitsetamine üheks kõige kindlamaks viisiks oma näonahk süsteemselt vanemaks muuta. Mitmed suitsetajad otsivad küll internetist kinnitust sellele, et olukord pole väga hull, aga paraku ei vähenda palavikuline ilusate suitsetajate piltide vaatamine või suitsetavate naiste enda põhjenduste lugemine mürgiste ainete sisaldust sigarettides, ega muuda olematuks ebameeldivat suitsu.

Meie soovitus: Jäta lihtsalt suitsetamine maha ja su näonahk muutub tunduvalt nooremaks. Juba paari kuu pärast kaovad mitmed kortsud automaagiliselt ja näed palju parem välja (ka ilma meigita).


 

2. Ära pinguta solaariumiga üle

Kõik teavad seda, ometi näivad paljud seda justkui eirtavat. Mitmed tüdrukud satuvad juskui sõltuvusse väga pruun olemisest, mistõttu nad sõna otseses mõttes käivad liiga sageli solaariumis. Vähegi pikemal perioodil on see näonaha suhtes lihtsalt kahjulik. 

Meie soovitus: Lepi oma loomulikust nahatoonist veidi tumedama tooniga ja ära püüa muuta seda ebaloomulikult palju. Väga sageli võid veerand sajandi pärast oma solaariumisõltuvust juukseid peast välja kiskudes kahetseda.

 

3. Joo vähem alkoholi

No see kõlab juba liiga elementaarselt, ometi on see täiesti tõsi. Ometi, kui jood keskmiselt rohkem kui klaasi veini päevas (või ületad sama päevase alkoholi koguse teiste jookide tarbimise läbi), siis panustad samuti oma näonaha vananemise kiirendamisse. Sarnaselt sigarettidele, on alkohol üheks kõige kindlamaks viisiks oma nahk vanemaks muuta. Lisaks on ilmselgelt kahjulik ka suure koguse tarbimine korraga (seega, kui sa oled suutnud olla nädala alkoholi tarbimata, ei tähenda see, et peaksid kiiresti seitse klaasi järjest jooma, et oma kaotatud aeg tagasi teha :)).

Meie soovitus: Kui soovid, et su näonahk oleks nooruslik, harjuta ennast vähem jooma. Alusta sellest, et kärbid alkoholi tarbimist olukordades, kus sellel puudub suurem mõte, näiteks üksinda kodus olles (jah, kõlab veidralt, aga selle tegemist on paljud tüdrukud omaks võtnud) ning väldi nädalasiseste ootamatute paarist pokaalist pudeli või pakiveini(de) hävitamiseni arenevate sõbrannadega kohtumistega pihta saamist.

 

4. Väldi enda ebamõistlikku näljutamist

Kuigi dieet mõjub valdavalt näonaha noorena püsimisele isegi hästi, võivad sellega kaasneda siiski mitmed ebameeldivused, mis näonahka olulisel määral vanemaks muudavad. Milles siis täpsemalt seisneb probleem seoses dieediga? Statistika näitab, et enamik naistest, kes püüavad oma kehakaalust liiga kiiresti vabaneda, lõpetavad varem või hiljem kõrgema kehakaaluga kui see, millest nad alustasid. Seejärel üritavad nad loomulikult oma kaalu uuesti vähendada jne. Kaalu kõikumine kurnab näonhaka korralikult ja on samuti päris kindlaks viisiks see vanemaks muuta.

Meie soovitus: Vali endale pigem terved eluviisid ja realistlikud kaalu langetamise eesmärgid, mitte ära muuta naiseks, kes on paar nädalat ekstreemsel dieedil ja seejärel õgib nagu loom, saades nii lisarasvast vajaliku motivatsiooni uueks ekstreemdieediks.

 

5. Ära mine meigiga magama!

Järjekordselt kõlab see soovitus nii elementaarselt, et lausa pisar tuleb silma. Ometi seda juhtub ja paljude tüdrukute jaoks liiga sageli. Me kõik teame seda, kui hästi me oskame endale ära põhjendada, miks meigi maha võtmine tasub edasi lükata. Tegelikult on see ainule enese kätte võtmise asi ja meigiga magamine pole mitte midagi muud, kui märk sinu võimetusest enda negatiivsete harjumuste üle kontrolli saavutada.

Meie soovitus: Varu magamistuppa mitu karpi meigieemaldamise vahendeid ja kui muud üle ei jää, eemalda see vahetult enne magama jäämist, kasvõi voodis. Samuti aitab ka see, kui lihtsalt kordad endale, et meigiga magamine muudab su vanemaks ning ei väldi sellest mõtlemist, kui oled magamamineku olukorras. Tihti annab sellest ausalt mõtlemine vajaliku ebameeldivustunde, mis kergitab su vannituppa minema. Seda kõike saad teha loomulikult siis, kui sa süsteemselt üle-eelmise punkti vastu ei eksi ning ikkagi mäletad, kus ja mis olukorras sa magama jääd (superpower, mille tundub, et mitmed neiud on viimasel ajal ära kaotanud).

 

6. Ole püsiv nii kreemide kui õige dieedi puhul!

Nii, nagu paljude asjade puhul, tekivad positiivsed tulemused ainult siis, kui sa oled jäjepidev. Paljud tüdrukud on hakanud kasutama näonahale väga hästi mõjuvaid kreeme, kuid on erinevatel põhjustel selle lihtsalt pooleli jätnud, arvates, et need “ei toimi”. Tegelikult tuleb lihtsalt olla püsivam. Sama puudutab ka kasulikumalt söömist. Me kõik teame, et tasub juura rohkem vett ja süüa vähem soolast toitu. Ometi langevad paljud tüdrukud tagasi oma vanade harjumuste juurde, kui ei märka piisavalt kiiresti erinevust oma näonahal.

Meie soovitus: Ära oota tulemusi kohe ja ole kannatlik. Teatavasti uueneb nahk umbes kuu jooksul, realistlik on tulemusi oodata pooleteist kuu pärast (mitte järgmisel hommikul). Joo regulaarselt rohkem vett ja väldi soolaseid toite ka siis, kui sa ei märka tulemusi kohe.

 

7. Ära määri näkku kõike, mida poest leiad

Enamasti ei tee noorendavad tooted su näonahale halba ja oleks üpris rumal arvata, et nende kasutamine muudab su näonaha vanemaks. Ometi on päris kindel viis oma näonahk korralikult “ära ehmatada”, kui võtad kasutusele terve kastitäie kreeme korraga. 

Meie soovitus: Lisa oma igavese nooruse säilitamise komplekti üks toode korraga, vaata vähemalt kuu jooksul, kuidas see sulle mõjub. Kui ärritust ei teki, võid oma strateegiasse uue vahendi lisada. Pealegi on sageli paljude toodete korraga kasutamine lihtsalt raha raiskamine, sest sa ei tea tegelikult, milline neist sulle positiivse tulemuse andis. Inimesed on erinevad ja samuti peavad olema erinevad ka igavese nooruse säilitamise taktikad.

 

8. Magamine ühe põse peal - natuke ulme, aga siiski?

See tundub küll pisut naljakas, kuid mitmed näonaha eksperdid kinnitavad, et saavad kohe aru, kumb näopool padjal naine enamasti magab. Magamine põsk padjal süvendab tunduvalt suuri vagusid näol, põse piirkonnas. Samas, kui natukenegi analüüsida seda, kui palju inimene ennast öö jooksul keerutab, on sellest teadmisest küll päris keeruline välja imeda mõnda praktilist soovitust.

Meie soovitus: Kui magad päevaund või liigutad vähe, katsu uinuda selili. Seda asendit peavad paljud profid kõige kindlamaks viisiks vältida põsevagude süvenemist. Samuti väidavad paljud tüdrukud, et aitavad ka kvaliteetse ja pehme materjaliga kaetud padjad. Ja loomulikult peavad padjapüürid olema puhtad - kui magad musta padjapüüriga, võid kindel, olla, et see mõjub su näonahale vananemist kiirendavalt.

 

9. Maga piisavalt ja õige temperatuuriga

Kui eelmine soovitus seoses selili magamisega on kohati raskesti teostatav, siis kindalsti pole see nii selle soovituse puhul siin: ära kurna end ära, saades liiga vähe und. Pidev magamatus on sarnaselt alkoholile ja tubakale päris kindel viis vanem välja näha. Kui oled magamata pikal perioodil ja harjutad ennast ebamõistlikult vähese unega, aitad kaasa oma näonaha vananemisele. 

Meie soovitus: Maga piisavalt. Kui sa ei anna oma nahale öösel aega rahulikult puhata ja värskenduda, siis see muutub koledaks. Samuti tasub temperatuur magamistoas viia pigem jahedamaks - liiga soe tuba kiirendab naha vananemist.

 

10. Väldi liigset miimikat

Kuigi ka see soovitus tundub veidi naljakas, mõjutab see kortsude teket näonahale ning näonaha üldist ilmet väga suurel määral. Mis tavaliselt süvendab kortse? Valesti valitud läätsed (või teatud olukorras nende puudumine üldse), mille tõttu naine silmi kissitab, pidev jookide kõrrega joomine, mille tagajärjel suu ümbrus vähegi pikemal perioodil päris palju kortsulisemaks muutub ja kõik muus säärane, mille tõttu oma miimikaga nahka pingutad.

Meie soovitus: Jälgi ennast kõrvalt ja tuvasta, millal sa mõnda osa oma näost aktiivse miimika läbi muudad. Õpi neid olukordi ja nendega kaasnevat tüüpilist miimikat vältima. 

Kindlasti teadsid enamikku neist soovitustest, kuid loodetavasti oli sellest väiksesest ülekordamisest kasu :)