1. Ikka see ülekitkumine

Kuigi sellest on palju räägitud, meeldib mingil seletamatul põhjusel paljudele tüdrukutele väga regulaarselt oma kulme kitkuda. Sellest on paljude jaoks saanud igapäevane harjumus, nagu oleks see osa meikimiseks ettevalmistumisest. See on viga! Rääkisime mitme kulmuprofiga sellest, mis on normaalne kitkumise sagedus ja enamasti pakkusid nad selleks ajaks midagi, mis jäi kahe ja kolme nädala vahele. Kui sa ei lase kulmukarvadel kitkumiste vahel piisavalt kasvada, võid oma kulmud korralikult ära rikkuda.

 

2. Liiga vanad pinsetid

Ka see võib tunduda väga elementaarsena, kuid ometi on seda viga teinud mitmed muidu igati haritud kulmuspetsialistid. Paljudele on pinsetid, mida nad on kasutanud kaua, saanud väga armasaks. Ometi, kui märkad, et karvad libisevad pinsettide haardest välja liiga lihtsalt, või on pinsette raske kokku pigistada, on kindlasti aeg need välja vahetada. Samuti ära unusta pinsette puhastada peale igat kitkumise protseduuri. Selleks võib kasutada ka alkoholi sisaldavaid vahedeid. Bakterid pinsettidel ei ole lihtsalt professionaalne.

 

3. Ära ründa kulmu külgi liiga agressiivselt

Nii, nagu naise näoilme muutub täielikult, kui suures ükskulmu hirmus vahe kulmude siseosade vahel liiga laiaks kitkuda, muutub see ka siis, kui kulmude välimised servad liigselt ära kärpida. Tavaliselt tekivadki sellised vead siis, kui tüdruk on õppinud kulmude kitkumist paremini tegema ning valutu kitkumise liigutus on saanud omaseks. Aktiivse kitumise käigus võib kulm jääda tihti liiga lühikeseks ja - nagu me juba teame - toimub see tavaliselt koos suure sooviga saada kulmud täpselt identseteks. Nii võibki juhtuda, et tüdruk kitkub vaheldumisi kumbagi kulmu, kuni nende pikkus ei ulatu enam õige kulmu välispiiri punktini.

 

4. Kulmukaare viimine liiga lähedale kulmu keskosale

Kuigi ka sellest on palju räägitud, teevad mitmed tüdrukud selle vea, et viivad kulmukaare tipu liiga lähedale kulmude keskosale. Nagu oled ilmselt isegi märganud, on isegi tüdrukuid, kes usuvad siiralt, et kulmukaare tipp peakski olema kulmude keskosa kohal. Loomulikult on see vale ja ohtlik. Kulmukaare tipp ei tohi olla mujal, kui seal, kus on kulmu kõige kõrgem punkt loomulikult. Selle kunstlik liigutamine on alati viga. Nagu teame, on kulmukaare tipp reeglina umbes kahe kolmandiku kaugusel kulmu siseosast. Kulmukaare tipu määramiseks leiad palju näpunäiteid ka meie inspiratsiooni blogi teistest lugudest.



5. Ebatäpne kitkumine

Ära unusta, et kulmude disainimisel on alati kasu lähenemisest - võta ära pigem vähe kui palju. Liigu edasi samm sammult ja ära mitte mingil juhul muuda kulmu kuju liiga jõuliselt. Selleks, et vältida vigu, soovitavad profid ka kulmud enne kitkumist piisaval määral ära värvida. Nii lihtsalt näed nende kuju paremini ja välidid neid vigu, mida teeksid, kui alustad kitkumisega kohe. 

 

6. Ära kunagi vahata kulme, kui kasutad vananemise vastaseid kreeme

Mitmed retinoide sisaldavad vananemise vastased kreemid mõjutavad naha kollageeni toomist, vabastavad poore ja kiirendavad olulisel määral naharakkude vahetumist. Põhimõtteliselt muutub selle käigus nahk tunduvalt õhemaks. Kui hakkad selles olekus oma kulme vahatama, võib tulemus olla päris traagline. Esiteks on see valus ja teiseks taastub nahk väga palju kauem. Samuti on oluline mitte kasutad tugevaid vananemise vastaseid kreeme enne, kui tuled näiteks microblading protseduurile. 
 

7. Ära ürita kõike ise teha!

Ükskõik, kui osav ja andekas sa oled, ükskõik, kui palju sul on õnnestunud koguda materjali interveebidest, televisioonist, ajakirjadest või kus iganes mujalt, palun ära mitte kunagi ja me rõhtuame mitte kunagi, ürita kõike seoses oma kulmudega ise teha. Ka kõige andekamad tüdrukud peavad 2-3 korda aastas laskma oma kulmud tõelisel profil üle vaadata. Miks? Proff lihtsalt näeb su kulme teise pilguga, saab paremini aru, milline on su kulmukarvade loomulik areng ja ulatus ning suudab anda sulle soovitusi, mida sa ka kõige parema tahtmise juures ise teha ei suudaks. Kodus võid tegeleda rutiinsema hooldusega, aga põhimõtteline disain tasub teha koostöös profiga.