Täna vaatame, mida üks lihtne New Yorki tüdruk - Jillian Tate - arvab sellest, mis on kõige oluliusem seoses oma kulmude hooldamisega. Siin on praktilised mõtted lihtsalt ja otsekoheselt.

Soovisime teada, kui olulised on tema jaoks kulmud ja mis on olnud kasulikuimad õppetutunnid seoses sellega, kuidas oma kulmud ilusaks saad ja ilusana hoida.



On fleek”, “en pointe” või lihtsalt “on”…


Kui tüdrukud satuvad vähegi pikemaks ajaks kokku, hakkavad nad varem või hiljem kulmudest rääkima, ütleb Jilian. Ameerikas on väga levinud terminid, nagu “on fleek”, “en pointe”, või lihtsalt “on”, kõik need käivad kulmude kohta ning tähendavad seda, et kulmud on ilusasti hooldatud ja korrektselt välja toodud. Samas on sellest loomulikult palju lihtsam rääkida, kui seda reaalselt teha.

Jilian tunnistab, et tal kulus aastaid enne, kui ta õppis oma kulme nii hooldama, et need ta näo ja täpsemalt silmad parimal viisil välja tooks. Sestap ongi tema esimeseks soovituseks:

1. Ära jumala eest loo endale veidrat kulmukuju…


Tõenäoliselt kõige kindlamaks viisiks saada endale täiesti moondatud väljanägemine, mis kogu su loomuliku ilu hävitab, ongi oma kulmudele ebaloomuliku ja veidra kuju andmine. Kuigi see tundub väga elementaarne, teevad seda siiski mitmed tüdrukud ja Jilian (ning ühineme tema selles suhtes) ei mõista, miks. Aga, kuidas siis algas tema enda tee kaunite kuludeni? See toob meid teise soovituseni.


 

2. Esiteks pead laskma kulmudel kasvada…


Jilian tunnistab, et paljud ta sõbrannad on lootnud imedele kulmutehnikas, kuid unustanud, et mistahes hoolduseks ja disainiks on siiski vaja materjali. Kui sul lihtsalt ei ole kulmukarvu, on sul ainult kaks põhimõttelist valikut: kulmupikendused või kulmukarvadel kasvada laskmine (või siis mõlemad korraga). Seega on sageli kõige mõttekam esimene samm lihtsalt see, et lõpetada karvade agressiivne väljakitkumine ja lasta neil veidigi kasvada. Jilian tunnistab, et nii, nagu enamik tema sõbrannasid kooli ajal, kitkus ka tema oma kulmud regulaarselt üle. Tihti on kõige raskem just tagasi kasvatamise alustamine, sest siis tunduvad kulmud eriti ebaüthlased ja laigulised. Ta ise on nüüd jõudnud selleni, et soovitab karvade tagasi kasvatamise kiirendamiseks järgmiseid kasutada vastavaid tooteid Latisse-t ja Sephora-t.

Copyright Getty Images.

3. Ära usalda oma kulme tüdruku kätte, kelle kulmud pole korras…


Mitte keegi, kes pakub kulmudisaini teenust, ei ütle, et ta on algaja või lihtsalt keskpärane. Enamasti - ja see on täiesti loomulik - kiidavaid kõik ennast. Jilian rõhutab aga, et tasub väga hoolikalt valida, kelle kätte oma kulmude disainimine usaldada. Keskpärane tegija võib ära rikkuda nädalate pikkuse kasvatamise tulemuse hetkega. Ja nii, nagu ei tasu usaldada ühtegi olulist kujundustööd kujundajale, kes küll väidab end olevat professionaal, kuid ei kasuta Apple-i arvutit, pole ka mitte mingit mõtet usaldada oma kulme teenusepakkuja kätte, kelle enda kulmud pole täiuslikud. Jilian soovitab uurida tegija tausta ja vajadusel suhelda tüdrukutega, kes on tema juures käinud. Mitte mingil juhul ei soovita ta asuda katsejäneseks kellelegi, kes pole end veel tõestanud.


 

4. Kulmuhooldus peb olema äärmiselt individuaalne ja uusi võtteid tasub pidevalt juurde õppida…


Üks, millest Jilian on aastate jooksul aru saanud, on see, et kulmude disain peab olema äärmiselt individuaalne ja lähtuma suuresti sellest, millised kulmud ja kulmukarvade spetsiifika on naisele sünnipäraselt kaasa antud. Näiteks on tüdrukuid, kes lihtsalt peavad keskenduma oma kohevate kulmude piiramisele, jättes ilusad karvad kulmude keskmisest osast täielikult puutumata. Samas on näiteks tüdrukuid, kelle kulmude kujundamise osana tasub neid ka tumedamaks toonida. Tasub õppida kasutama kulmupuudrit ja -pliiatsit. Just healt kulmuprofilt on võimalik õppida võtteid, kuidas oma kulmud veel kaunimaks muuta - tihti oskavad nad soovitaid häid ja võrdlemisi kergesti rakendatavaid tehnikaid, mida saab igapäevaselt kasutada. Jilian tunnistab, et alles profi juures käies sai ta aru, kuidas näitks tema vannitoa valgus on senini muutnud ta kulmude välimust jne.

Copyright Getty Images.


Kui su kulmud (ja juuksed) on heledama värvitooniga, soovitab Jilian kasutada näiteks MAC-i kulmupliiatseid sarjadest Fling (heledamatele blondiinidele) ja Lingering (tumedamatele blondiinidele). Tumedamate juustega tüdrukute kulmude igapäevaseks hooldamiseks soovitab ta sama, mida isegi kasutab -  Amazonian Clay Mousse kulmukreemi. Kuna selle pakendid sisaldab ka kahepoolset spooly-kulmuharja, on selle kasutamine võrdlemisi lihtne. Samuti kinnitab Jilian, et kasutab seda ilma mingi ettevalmistuse või mistahes praimerita. Lisaks peab ta headeks toodeteks MAC Pro Longwear Paint Pot-i jaAnastasia Beverly Hills Dip Brow Pomade-i. Need sobivad tema meelest ka kulmukarvadele, mis on vahel päris palju higistavad (nagu ka tel endal :) ).

Copyright Jilian Tate.

Loodetavasti oli neist lihtsatest soovitustest abi ja kuigi kindlasti teadsid enamikku sellest, võib vahel tekkida uusi mõtteid just tänu uutele vaatenurkadele inimeste poolt, kes elavad hoopis teises kohas, kuid jagavad sinuga sama kirge - armastust ilusate kulmude vastu.